JİNHA editörü Zehra Doğan tem­muz ayın­da “örgüt pro­pa­gan­dası” suçuy­la Mardin’de göz altı­na alın­mış, ardın­dan sevkedildiği mahkeme tarafın­dan tutuklanmıştı.

 


9 Aralık 2016 :
Zehra tutuk­suz yargılan­mak üzere serbest bırakıldı. Gele­cek celse : 23 Şubat 2017.
Zehra’y­la ilgili haber­leri buradan izleye­bilirsiniz : Zehra Doğan


Şu anda Mardin E tipi kadın ceza­evin­de olan Zehra, haber­leriyle olduğu kadar, res­im­leriyle de tanınıy­or. Zehra ayrı­ca, İŞİD’den kaçarak Türkiye’ye gelen Ezi­di kadın­lar­la yap­tığı röpor­ta­jı nedeniyle 2015 Nisan ayın­da Metin Gök­te­pe Ödülü’nü kazan­mıştı.

[vsw id=“40mNDTvjdmc” source=“youtube” width=“640” height=“344” autoplay=“no”]

-Özgür Gündem

-

Özgür Gün­dem gazetesinin kap­atıl­masın­dan son­ra, Mardin ceza­evin­de, araların­da Zehra’nın da bulun­duğu tutuk­lu kadın­ların destek olarak yayın­ladık­ları « Özgür Gün­dem Zin­dan » özel sayısı, katılım­cıların göz nuru ve emeği yanın­da, en zor şart­lar­da ve olanaksı­zlık­lar­da bile, direnişin, dayanış­manın var ola­bile­ceğinin; düşüncelerin, yaratıcılığın ve umudun hapsedile­meye­ceğinin en güzel örnek­lerinden biri olarak, yurt dışı­na kadar uzanan bir kes­imde ilgi görmüştü.

Haydi dayanışma kampanyasına !

Akademisyen­lerin, aydın­ların, avukat­ların, gazete­ci­lerin, yazarların işlerinden edildiği, hapisenelere doldu­rul­duğu bu dönemde, dayanış­ma apayrı bir önem taşıy­or. Dayanış­maların elbette destek­len­mesi gereken tanın­mış isim­ler yanın­da, Zehra Doğan, Şer­min Soy­dan, Öykü Dila­ra, Fil­iz Zeyrek ve daha niceleri için de var olmasının gerek­tiği düşüncesindey­iz. Ülke dışın­da­ki gazete­ci ve ifade özgür­lüğü savunucu­ları­na da defalar­ca çağrı yap­tık, ve bun­ların bir yankı bul­masını bek­liy­oruz. Bu bek­ley­iş sür­erken Zehra ve bir­lik­te tutuk­lu­luk yaşayan arkadaşları­na, baş­ka ceza­ev­lerinde tutu­lan meslek­taşları­na umut ve destek ver­mek hep­imizin elinde. Hep bir­lik­te, elele…

Onlara yal­nız olmadık­larını söyle­mek için bir kart-postal destek kam­pa­nyası öneriyoruz.

Zehra Doğan
Mardin E Tipi Kadın Cezaevi
47100 MARDIN

Kart­postal­larınızı, yol­la­madan önce fotoğrafını çekip aşağı­da­ki adrese, ilete­bilir ya da sosyal medyadan bize ulaştıra­bilirsiniz. Zaman zaman, onlara yol­ladığınız umut sözcük­lerinin fotoğrafların­dan mozaik­ler yayın­la­mak istiyoruz.
correspondants@kedistan.fr | Face­book | Twit­ter @KEDISTAN

ligne ine draw

Bu kam­pa­nyaya para­lel olarak, Avru­pa Bir­liği Dışiş­leri ve Güven­lik Poli­tikaları Yük­sek Tem­sil­cisi, Fed­er­i­ca Mogherini’ye yöne­lik bir mek­t­up kam­pa­nyası başlatıldı. Türkiye’de, ve ülke dışın­da vek­il, belediye başkanı yakın­ları tanıdık­ları bulu­nan­lar­dan bu mek­tubun imza­latılıp Fed­er­i­ca Mogherini’ye iletilmesinde katkı­da bulun­malarını rica ediyoruz.
Mek­tubu indirmek için buraya tık­layınız.

JIN­HA’nın bu konuda­ki yazısı­na da buradan ulaşabilirisiniz.


Diğer dillerde :
Envoyez des cartes-postales sol­idaires à Zehra Doğan
Send post­cards to Zehra Doğan 


Ajout du 9 décembre :L’amie Zehra Dogan, journaliste, arrêtée le 21 juillet dernier, puis jetée en prison, a comparu aujourd’hui devant un juge, qui a décidé de sa mise en liberté jusqu’à son procès le 23 février prochain. Elle comparaîtra donc libre, après 4 mois et demi de détention. Excellente nouvelle pour notre amie, qui vient disperser la grisaille. La mobilisation de toutes et tous y aura apporté sa petite part. Ne pas relâcher notre attention !


Rédaction par Kedistan.| Vous pouvez utiliser, partager les articles et les traductions de Kedistan en précisant la source et en ajoutant un lien afin de respecter le travail des auteur(e)s et traductrices/teurs. Merci.
Kedistan’ın tüm yayınlarını, yazar ve çevirmenlerin emeğine saygı göstererek, kaynak ve link vererek paylaşabilirisiniz. Teşekkürler.
KEDISTAN on EmailKEDISTAN on FacebookKEDISTAN on TwitterKEDISTAN on Youtube
KEDISTAN
Le petit mag­a­zine qui ne se laisse pas caress­er dans le sens du poil.