9 Tem­muz tar­i­hi­ni ajan­danıza not edin. O gün Notre Dame des Lan­des, ZAD otonom böl­gesinde bayram var ! Hep bir­lik­te yıldı­zları yeniden ışıl­dat­a­cağız. Gün aydın­lık, gece açık olsun, ya da genelde olduğu gibi çamur­da yürüye­lim far­ket­mez… Gökyüzüne renk ve ışık saçılacak.

O gün hep bir­lik­te 500 fen­er uçu­ra­cağız. Bir tek bu değil, erte­si gün de çeşitli etkin­lik­ler ve sür­pri­zler düzen­lenecek. 7–8 tem­muz tar­ih­lerinde, yani şen­lik­ten önce­ki iki gün, değişik atö­lyel­erde hazır­lık­lar yapıla­cak. Türkiye’­den gelmek isteyen­ler, uyku tulum­larınızı çadır­larınızı hazır­layın. Pro­gram belir­lendiğinde, bil­gi­leri ilet­m­eye devam edeceğiz.

Sanatçı Michel Bernard ona yardım eden arkadaşlar­la çalış­maları­na başladı bile.

Ve tabii ki yal­nız değiller. Dünyanın değişik yer­lerinde ver­ilen mücadelelerin sesi var. Fide Elias Cas­tro  uçan fener­in Mek­sika’lı ustası ZAD’a geliy­or. Brezilya’­dan “uçan inek­ler” gele­cek. Gökyüzüne ve arkadaşları­na kavuş­mak için sabırsı­zlanan bir inek şu anda ZAD’­da gün sayıy­or… Sivens ZAD’ın­da katledilen Rémi Fraisse için de özel bir anma balonu olacak.

Türkiye’de­ki ben­z­er mücadelelerin sözcülüğünü de Kedis­tan’ın beyaz kedisi üstlen­di. Tabii ki Kuzey Orman­ları Savun­ması ile elele, bir fen­er­den “Her yer ZAD!” diyecekler.

Yaşasın ulus­lararası dayanışma
ZAD her yerde !


ballon nddl zadLe 9 juil­let, la ZAD de Notre Dame des Lan­des, la lutte et la sol­i­dar­ité vont s’élever vers le ciel pour ral­lumer les étoiles. La nuit pour­ra être claire, elle pour­ra être boueuse, peu importe… Son ciel sera parsemé de couleurs et de lumières.

500 ballons/lanternes dont cer­tains por­tant des slo­gans vont s’en­v­ol­er ce jour là. Mais ce n’est pas tout, il y aura bien d’autres activ­ités et sur­pris­es le lende­main. Le 7 et 8 juil­let, des ate­liers sont pro­gram­més. Nous relaierons les infos dès qu’elles seront disponibles.

L’artiste Michel Bernard s’est déjà mis au boulot avec le sou­tien d’autres copines copains.

Un maître de la con­struc­tion de lanternes, Fide Elias Cas­tro vien­dra du Mex­ique. Des vach­es volantes vien­dront du Brésil. Un hom­mage à Rémi Fraisse sera égale­ment réal­isé. Le chat blanc de Kedis­tan, la main dans la main avec KOS, (Kuzey Orman­ları Savun­ması — La défense des Forêts du Nord en Turquie) représen­teront la sol­i­dar­ité avec la ZAD depuis la Turquie et bien sûr les luttes sim­i­laires menées là-bas…

Vive la con­ver­gence des luttes ! 
Vive la sol­i­dar­ité internationale ! 
La ZAD est partout !

Ajout — Ekleme 10.7.2016

[vsw id=“vUmOgncqNkM” source=“youtube” width=“640” height=“344” autoplay=“no”]

 


Traductions & rédaction par Kedistan. | Vous pouvez utiliser, partager les articles et les traductions de Kedistan en précisant la source et ajoutant un lien afin de respecter le travail des auteur(e)s et traductrices/teurs. Merci.
Kedistan’ın tüm yayınlarını, yazar ve çevirmenlerin emeğine saygı göstererek, kaynak ve link vererek paylaşabilirisiniz. Teşekkürler.
Naz Oke on EmailNaz Oke on FacebookNaz Oke on Youtube
Naz Oke
REDACTION | Journaliste 
Chat de gout­tière sans fron­tières. Jour­nal­isme à l’U­ni­ver­sité de Mar­mara. Archi­tec­ture à l’U­ni­ver­sité de Mimar Sinan, Istanbul.